آنچه باید در رابطه با منابع معدنی آسیا در قسمت چهارم بدانیم

منابع معدنی آسیا در قسمت چهارم

در این مجموعه مقالات سعی خواهیم کرد آنچه باید در رابطه با منابع معدنی آسیا در قسمت چهارم بدانیم را به تفکیک کیفیت منطقه ای مورد بررسی قرار دهیم. گروه متخصصان شرکت تولید پودر سپید دانه، تولید کننده انواع مختلف محصولات کربنات کلسیم، شامل کلوخه کربنات کلسیم، پودر کربنات کلسیم، کربنات کلسیم دانه بندی شده و پودر کربنات کلسیم کوتد شما را به مطالعه این مجموعه مقالات دعوت می کند.ذخایر معدنی مهم در آسیا به معادن کربنات کلسیم منحصر نمی شود. در آسیا منابع و معادن بزرگ و شناخته شده ای در دنیا وجود دارد که ثروت این قاره را به رخ دیگر قاره ها می کشد. در ۳ قسمت قبل درباره ذخایر معدنی و ثروت های طبیعی آسیا به تفکیک مناطق پرداختیم. در این مقاله راجع به نوع دیگری از ذخایر مثل ذخایر بیولوژیکی و منابع گیاهی صحبت خواهیم کرد.

آنچه باید در رابطه با منابع معدنی آسیا در قسمت چهارم بدانیم
  • منابع بیولوژیکی

گستردگی آسیا و شرایط اقلیمی بسیار متنوع، تنوع عظیمی از زندگی را که در بحث های مربوط به زندگی گیاهان و حیوانات توصیف شده، ایجاد کرده است. توزیع گونه های با ارزش اقتصادی، بسیار نابرابر است. قطب شمال در شمال قاره و مناطق وسیعی از توده کوه مرکزی – معروف به “سقف جهان” – عملاً بایر است. بعلاوه، حتی در جاهایی که آب وجود دارد- و در هیچ کجا با دقت بیشتری نسبت به آسیا صرفه جویی در مصرف آب صورت نمی گیرد – هنوز مناطق زیادی باتلاق تخلیه نشده وجود دارد. ماموران حفاظت از محیط زیست معتقدند این باتلاق ها در نوع خود منابعی هستند و امیدوارند که خالی از لطف باقی بمانند. منابع بیولوژیکی طبیعی این قاره همراه با تولید محصولات گیاهی و دامداری گسترده – قسمت عمده ای از کل تولید اقتصادی آن را تشکیل می دهد.

  • منابع گیاه شناسی

قسمت اعظم شمال سیبری، جنوب دایره قطب شمال، پوشیده از جنگل های مخروطی است. جنگل های بزرگ برگریز شمال شرقی هند، میانمار، تایلند، مالزی و اندونزی حاوی چوب های ساج و سایر درختان سخت با ارزش و همچنین بامبو هستند. جنگل های حرا در آبهای دلتای گنگ و Irrawaddy و بسیاری از سواحل کوچک در امتداد شبه جزیره مالایا، اندونزی و فیلیپین قرار دارند. اما در دشت شبه قاره هند، جنگلها جای خود را به زمینهای زیر کشت داده است زیرا جمعیت افزایش یافته است. کشاورزی به طور مشابه مناطق جنگلی طبیعی چین را به جز در شمال شرقی، به مقدار ناچیزی کاهش داده است. از طرف دیگر، ژاپن از نظر مساحت، جمعیت نسبتاً جنگلی زیادی دارد، اگرچه بیشتر پوشش فعلی آن جنگلی است. در یک زمان، بیش از نیمی از فیلیپین به شدت به صورت پوشش جنگلی بود، اما از پوشش درختان در آن مناطق – به ویژه در جنگل های خوب تجاری – به میزان قابل توجهی کاسته شده است. علاقه به منابع ژنتیکی جنگل ها در حال افزایش است. به عنوان مثال درخت چریش هند، یک حشره کش تولید می کند، که از نسل های قبل توسط کشاورزان استفاده می شود، که اکنون مورد بهره برداری تجاری قرار گرفته است.

علفزارها در مناطق استپی و نیمه بیابانی کشت نشده، دسته دیگری از پوشش گیاهی قابل توجه اقتصادی را تشکیل می دهند. این مناطق موطن گونه های جانوری متعددی است که برای انسان از جمله اسب مهم است و همچنان از جمعیت عظیم دام پشتیبانی می کند.

توسعه منابع در آسیا

آنچه باید در رابطه با منابع معدنی آسیا در قسمت چهارم بدانیم ،استفاده از منابع طبیعی آسیا تا حدود زیادی نه تنها به توسعه فناوری بلکه به شرایط سیاسی نیز بستگی داشته است. بنابراین، تا پایان جنگ جهانی دوم و آغاز روند استعمار در آسیا، اکثر کشورهای آسیایی آزاد نبودند که منابع طبیعی خود را به طور مستقل و بدون اشاره به منافع اقتصادی یک قدرت استعماری توسعه دهند. نگرشهای فرهنگی نیز بر استفاده از منابع تأثیر گذاشته است. در هندوستان تابوهای فرهنگی ذبح گاو را برای غذا یا برای حفظ منابع در صورت عدم تولید دیگر حیوانات ممنوع می کنند.

ارزش منابع طبیعی نیز با تکنولوژی غالباً متفاوت است. به عنوان مثال، با استفاده از فن آوری جدید در تولید غلات، همان سطح زمین می تواند بازدهی بسیار زیاد داشته باشد. فناوری مدرن امکان پیشرفت در بسیاری از زمینه های دیگر را فراهم کرده است – به عنوان مثال، در تولید ابریشم یا مرواریدهای پرورشی ژاپنی. فناوری همچنین ممکن است امکان بهره برداری از ثروت معدنی را که قبلا غیرقابل استفاده بود، قابل دستیابی کند.

  • تمرکز بر بخش معدن در آسیا

آسیا ثروت عظیمی از مواد معدنی استخراج می کند، که از سوخت های معدنی آن – ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی – بیشترین ارزش را دارد. بزرگترین تولیدکنندگان زغال سنگ آسیایی چین و روسیه (سیبری) و هند، قزاقستان، کره شمالی، کره جنوبی و ژاپن هستند. مقادیر قابل توجه کمتری از زغال سنگ در تعدادی از کشورهای دیگر استخراج می شود. کشورهای عربی جنوب غربی آسیا در مجموع تولیدکنندگان اصلی نفت در جهان هستند. عمده معادن خاورمیانه در عربستان سعودی، امارات متحده عربی، ایران، کویت، عمان و عراق است. سیبری روسیه نیز مانند چین، اندونزی و مالزی یک تولید کننده عمده نفت است. بزرگترین تأمین کننده گاز طبیعی سیبری است و جمهوری های آسیای میانه، اندونزی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران نیز مهم هستند.

بزرگترین تولید کنندگان سنگ آهن و سنگ آهن برای آلیاژهای آهن، چین، سیبری، هند، ایران، قزاقستان و کره شمالی هستند. این شش مورد تقریباً کل معادن استخراج شده در این قاره را تشکیل می دهد. هند و چین از بزرگترین تولید کنندگان سنگ معدن منگنز در جهان هستند و تقریباً کل تولید آسیا بین آنها است. بزرگترین تولید کننده کرومیت در آسیا قزاقستان است و پس از آن ترکیه، هند و ایران قرار دارند. مقداری تنگستن در چین، آسیای میانه، کره شمالی و کره جنوبی، تایلند و میانمار استخراج می شود. نیکل در اندونزی، سیبری، چین و فیلیپین استخراج می شود. آسیای میانه به طور فزاینده ای به تولید کننده مهم بسیاری از فروآلیاژها تبدیل شده است.

آنچه باید در رابطه با منابع معدنی آسیا در قسمت چهارم بدانیم ،آسیا یکی از اصلی ترین تولیدکنندگان قلع کنسانتره (به عنوان مثال، سنگ قلع است که برای افزایش نسبت قلع در آن تا حدی فرآوری شده است)، بیش از نیمی از کل تولید جهان را تأمین می کند. مهمترین تولیدکنندگان قلع آسیایی چین، اندونزی و مالزی هستند. همچنین در ازبکستان، قزاقستان، فیلیپین، چین و اندونزی تولید سنگ معدن قابل توجهی وجود دارد.بوکسیت تولید شده در آسیا تنها بخش کوچکی از کل تولید جهانی را نشان می دهد و چین، هند، سیبری و قزاقستان مهمترین تولید کنندگان آسیا هستند. چین و سیبری از تولید کنندگان طلا در جهان هستند و ازبکستان و فیلیپین نیز از اهمیت برخوردار هستند. آسیا بیش از نیمی از تولید گرافیت در جهان را تشکیل می دهد که بیشتر از چین و کره جنوبی است.

و اما کربنات کلسیم عموما در همه جای دنیا یافت می شود. اما کیفیت سنگ کربنات کلسیم و خلوص آن و رنگ سفید آن عوامل تعیین کننده در درجه و ارزش این سنگ هستند. سنگ کربنات کلسیم در غرب ایران و در شهرستان الیگودرز جزء بهترین انواع سنگ کربنات کلسیم از نظر خلوص و رنگ عالی آن می باشد. سنگ کربنات کلسیم منطقه شاقز الیگودرز در لرستان با کیفیت عالی آن و خلوصcaco3  بالاتر از ۹۸ درصدی جزء ذخایر و معادن بسیار ارزشمند ایران در این نقطه از آسیا می باشد. و ما در شرکت تولیدی پودر سپید دانه الیگودرز مفتخریم که با تامین کلوخه کربنات کلسیم از این معادن غنی، با تولید پودر کربنات کلسیم بسیار با کیفیت و سنگ دانه بندی شده کربنات کلسیم و پودر کربنات کلسیم کوتد نقشی ویژه در این صنعت بسیار مفید ایفا می کنیم.

توسعه صنعتی در آسیا از زمان پایان جنگ جهانی دوم قابل توجه بوده است. جالب توجه ترین جلوه آن، ظهور ژاپن به عنوان یک ابرقدرت تولید جهانی در دهه های اول پس از جنگ بود، اما اخیراً تمرکز بر روی کشورهایی مانند کره جنوبی، تایوان و مالزی بوده است. با این وجود، میزان تولید صنعتی آسیا هنوز بسیار کمتر از نسبت جمعیت جهان است. اگرچه صنعت سنگین برای اقتصاد کشورهای بزرگ آسیایی مهم بوده است، تولید سبک بارزتر بوده است. در کشورهای کمتر توسعه یافته و تازه صنعتی، صنایع پر کار همچنان مهم ترین آنها باقی مانده است. صنایع فناوری متوسط ​​صرف نظر از مرحله توسعه در بسیاری از اقتصادهای آسیایی قابل توجه بوده اند. توسعه نابرابر منطقه ای یک مشکل سیاسی در کشورهای بزرگی مانند چین و هند است. بخشهایی از غرب هند به سرعت در حال توسعه است، در حالی که شرق راکد است. به همین ترتیب، کمربند ساحلی مرفه چین از مناطق داخلی پیشی می گیرد.

  • صنایع سنگین و مهندسی

آنچه باید در رابطه با منابع معدنی آسیا در قسمت چهارم بدانیم این است که طیف گسترده ای از منابع معدنی در آسیا زمینه را برای چندین صنعت متالورژی فراهم می کند. برخی از آنها، مانند روسیه (سیبری)، بر اساس منابع محلی ساخته می شوند، در حالی که برخی دیگر، مانند صنعت فولاد ژاپن، به سنگ معدن های وارداتی متکی هستند. عمده تولید کنندگان فولاد چین و ژاپن به ترتیب اول و دوم در جهان هستند. دیگر تولید کنندگان مهم فولاد در آسیا سیبری، کره جنوبی، هند، تایوان و ترکیه هستند. ژاپن، چین، کره جنوبی، هند و تایوان عمده ترین مصرف کنندگان فولاد هستند، اگرچه مصرف فولاد در سایر کشورها در حال افزایش است. ژاپن، چین و هند همچنین پیشروترین تولید کنندگان کک متالورژی در منطقه هستند.عمده ترین تولید کنندگان اصلی آلومینیوم در آسیا چین، روسیه، هند و کشورهای حوزه خلیج فارس، به ویژه بحرین هستند. همچنین مقداری تولید مس، روی، سرب و قلع در آسیا وجود دارد که چین و ژاپن در تولید روی و سرب و مالزی در تولید قلع پیشرو هستند. ژاپن، چین و هند مصرف کنندگان عمده قلع هستند.

ژاپن انواع کالاهای مهندسی، از تانکر و لوکوموتیو گرفته تا تجهیزات الکترونیکی کوچک را تولید می کند. از زمان جنگ جهانی دوم، هند نیز به تدریج صنایع مهندسی خود را متنوع کرده و در حال حاضر کالاهای سنگین سرمایه ای (ماشین آلات و ابزارهای مورد استفاده برای تولید کالاهای دیگر)، انواع مختلف ماشین آلات صنعتی، موتورهای اصلی (موتورها و سایر منابع قدرت محرک) و دیگهای بخار، موتورهای دیزلی، چرخ خیاطی، ابزارآلات، ماشین آلات کشاورزی و انواع تجهیزات الکتریکی از این نوع صنایع هستند. علاوه بر این، هند گیرنده های رادیویی، تولیدات فلزی، تجهیزات نورد راه آهن، اتومبیل، دوچرخه و ابزار دقیق تولید می کند. چین همچنین در زمینه صنایع مهندسی پیشرفت چشمگیری داشته است. سایر کشورهای آسیایی در درجه اول بر تولید کالاهای مصرفی با دوام تمرکز کرده اند. تولید مبتنی بر سخت افزار، نرم افزار و پردازش اطلاعات رایانه ای در ژاپن، سنگاپور، مالزی، تایوان و کره جنوبی به سرعت رشد کرده و همچنین محاصره های سریع رشد در هند – به ویژه در اطراف بنگلور و بمبئی را ایجاد کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *