منابع معدنی آسیا در قسمت سوم

انواع منابع معدنی آسیا

منابع معدنی آسیا در قسمت سوم این مجموعه مقالات سعی خواهیم کرد منابع معدنی مهم آسیا را به تفکیک کیفیت منطقه ای مورد بررسی قرار دهیم. گروه متخصصان شرکت تولید پودر سپید دانه، تولید کننده انواع مختلف محصولات کربنات کلسیم، شامل کلوخه کربنات کلسیم، پودر کربنات کلسیم، کربنات کلسیم دانه بندی شده و پودر کربنات کلسیم کوتد شما را به مطالعه این مجموعه مقالات دعوت می کند.ذخایر معدنی مهم در آسیا به معادن کربنات کلسیم منحصر نمی شود. در آسیا منابع و معادن بزرگ و شناخته شده ای در دنیا وجود دارد که ثروت این قاره را به رخ دیگر قاره ها می کشد.

منابع معدنی  آسیا در قسمت سوم
  • فلزات گرانبها
    در قرن های گذشته بسیاری از کشورهای آسیایی از کانسارهای آبرفتی طلا تولید کرده اند و برخی نیز این کار را ادامه داده اند. حجم کمی از طلای آبرفتی در میانمار، کامبوج و اندونزی تولید می شود و از سرچشمه های رودخانه یانگ تسه در منطقه مرزی تبت مقداری طلا حاصل می شود. هند در گذشته یک تولید کننده بزرگ طلا از معادن لود بود، اما به نظر می رسد بهترین ذخایر این سنگ معدن تمام شده است. کره شمالی و جنوبی، تایوان و فیلیپین دارای ذخایر سنگ معدن طلا هستند و به طور دوره ای از معادن کوچک لد تولید طلا می کنند.
    برای قرن ها طلا از معادن لود سیبری در کوههای اورال مرکزی تولید می شده است و در قرن نوزدهم بسیاری تلاش گردند ذخایر آبرفتهای دورتر از شرق در رودخانه های لنا و ینیسی را استخراج کنند. تولید طلای سیبری اکنون قابل توجه است و لودها در چندین مکان کار می کنند، مرکز آن در قسمت بالایی رودخانه کولیما در شمال شرقی است. علاوه بر این، پلاتین در نزدیکی نوریلسک در فلات سیبری مرکزی در شمال سیبری استخراج می شود. لودگاه مهم دیگر در شرق قزاقستان در آئوزوف، جنوب سمی است.
  • مواد معدنی غیر فلزی
    ذخایر آزبست در چین، کره جنوبی و دامنه شرقی اورال مرکزی در سیبری به وفور یافت می شود. میکا در شرق سیبری به وفور یافت می شود و همچنین در هند به مقدار زیادی وجود دارد. آسیا دارای ذخایر وسیعی از سنگ نمک است، اما تپه ها و “غارهای های طبیعی” نمک در جنوب ایران قابل استخراج نبوده اند. رسوبات گوگرد و گچ در آسیای مرکزی و غربی به وفور یافت می شود. ژاپن دارای ذخایر زیادی گوگرد است. قزاقستان ذخایر زیادی فسفات در شبه جزیره توپقاراغان در ساحل شرقی دریای خزر و دیگر ذخایر پراکنده با ارزش کمتر دارد. الماس در شرق سیبری شرقی و هند تولید می شود. هند و سریلانکا تولید کنندگان قابل توجه یاقوت، یاقوت کبود و بسیاری از سنگ های نیمه قیمتی مانند سنگ ماه و عقیق هستند. میانمار و کامبوج همچنین منابع مهمی از یاقوت، یاقوت کبود و سنگهای قیمتی دیگر دارند.
  • منابع آبی
    منابع آبی آسیا پتانسیل وسیعی را هم برای تولید برق و هم برای آبیاری محصولات تشکیل می دهد. آب برای آبیاری در بسیاری از مناطق آسیایی که خشک هستند (مانند بسیاری از آسیای مرکزی و جنوب غربی) مهم است، به دلیل تغییرات باران موسمی (فصلی) در بارندگی (مانند بسیاری از مناطق جنوب و جنوب شرقی آسیا)، برای چند فصل طولانی خشک است. یا در معرض آب زیاد فصلی و جاری شدن سیل قرار دارد (به عنوان مثال، از ذوب برف بهار در سیبری، هیمالیا و کوههای آسیای میانه). مناطق دیگر، مانند اندونزی، به ویژه در معرض تغییرات طولانی مدت آب و هوا مانند مناطق ناشی از پدیده ال نینو هستند.
    از زمان تأسیس اولیه تمدن ها در این قاره، مدیریت آب مورد توجه مردم آسیا بوده است. شاید گرافیکی ترین بیان این امر سنت اسلامی ساختن باغی در صحرا باشد که با چشمه های پسیراب کننده و کامل باشد. با این که سدهای بزرگتر ساخته شده اند، مقاومت در برابر مخالفان مربوط به آسیب های زیست محیطی و اجتماعی که این سدها می توانند ایجاد کنند، افزایش یافته است.
    رودخانه های سیبری پتانسیل برق آبی بسیار خوبی دارند، زیرا هنگام سد شدن، ریزش کم با حجم جریان عظیم را ایجاد می کنند. با این حال، دمای شدید سرمای زمستان دریاچه ها و رودخانه ها را یخ می زند و سطح آب را در بیشتر سال کم نگه می دارد، که مانع بهره برداری می شود. خاور دور، با بارش فراوان و اختلاف زیاد در سطح آب، از یک پتانسیل تولید بسیار زیاد برخوردار است، اگرچه دور بودن سیبری شرقی باعث کمرنگ شدن اثرات صنعتی شدن شده است.
    پتانسیل نیروی آبی آسیای شرقی در مناطق مختلف متفاوت است. ژاپن، یک کشور کوهستانی که رودخانه های کوتاه آن دارای قطرات شیب دار اما حجم نسبتاً کمی جریان آب است، در حال حاضر بسیاری از پتانسیل برق آبی خود را مهار کرده است. ظرفیت تولید، با این حال، با باران های شدید، به ویژه در تابستان افزایش می یابد. پتانسیل نیروی آب شمال چین به دلیل نامنظم بودن جریان هوانگ هه و دیگر رودخانه های شمالی بسیار محدود است و این رودخانه ها حجم زیادی از گل و لای را حمل می کنند. پتانسیل برق آبی چین در جنوب کوههای شین (تسینلینگ) بسیار خوب است.
    رودخانه یانگ تسه از توان آبی قابل توجهی برخوردار است. پروژه سد سه دره در مرکز یانگ تسه در نزدیکی ییچانگ، که ساخت آن رسماً در سال ۱۹۹۴ آغاز شد و عمدتا در سال ۲۰۰۶ به پایان رسید، بزرگترین و بلند پروازانه ترین تلاش برای استفاده از این پتانسیل بوده است. این سد یک مخزن و قفل گسترده ایجاد کرده است که حمل و نقل کشتی را در بالادست تسهیل می کند و برای کنترل طغیان دوره ای رودخانه در نظر گرفته شده است. این سد همچنین توانایی تولید ۲۲۵۰۰ مگاوات برق آبی را دارد. با این حال، این پروژه بحث و جدال قابل توجهی را به دنبال داشت. طغیان رودخانه باعث آبگرفتگی در شهرها و روستاهای متعدد و چندین مکان مورد توجه باستان شناسی و فرهنگی شد و این امر مستلزم اسکان بیش از یک میلیون نفر در منطقه ای با کمبود زمین موجود بود.
    پتانسیل برق آبی و آبیاری در جنوب آسیا نیز براساس هر منطقه ای متفاوت است. در پاکستان تقریباً تمام کشاورزی به رود سند و انشعابات آن در پنجاب بستگی دارد و آبهای حوزه سند بسیار تنظیم شده است و با کانالهای متعدد آب برای آبیاری تأمین می شود. گاتهای غربی که به طور ناگهانی به سمت دشتهای دریایی غربی پایین می آیند، از لحاظ نظری به سدها اجازه می دهند آب جاری ناشی از شیب تند را مهار کنند. با این حال، تندابهایی که در قله بالا می روند، در زمستان جریان ناچیزی دارند. رودخانه هایی در دامنه شرقی فلات دکن، مانند ماهانادی و گوداوری، به ساخت سدهای با حجم زیاد می ریزند، همچنین رودخانه های هیمالیا که وارد دشت گنگتی می شوند. تقریباً همه رودخانه های فصلی شبه جزیره هند خنثی شده اند. یک استثنا رودخانه نارمادا بود، جایی که کار در دهه ۱۹۹۰ برای اولین بار در یک سری ۳۰ سد بزرگ آغاز شد. ساخت این سدها با مخالفت شدید محیط بانان چه در داخل هند و چه در سطح بین المللی روبرو شده است.
    در رشته کوه های هیمالیا یکی از بزرگترین “برجهای آبی” جهان است که دارای امکانات غنی برای استفاده از قطرات شیب دار برای تولید برق آبی است. در طول فصل تابستان بیشترین میزان بارندگی روی زمین در بلندترین کوه ها رخ می دهد. نپال از نظر نظری پتانسیل برق آبی زیادی دارد. دوستداران محیط زیست نگرانند که زمین لرزه در این منطقه از نظر لرزه ای باعث از بین رفتن سدها شود. برخی همچنین استدلال می کنند که سدهای بزرگ ممکن است خود زمین لرزه ایجاد کنند، زیرا وزن آب موجود در مخازن می تواند گسل های موجود در کوه ها را تحت فشار قرار دهد و آب تحت فشار، گسل ها را روان می کند. مهندسان اما معتقدند که می توانند این مشکلات را برطرف کنند. این واقعیت که حوزه گنگ (گانگا) – براهماپوترا در پنج کشور چین، هند، نپال، بنگلادش و بوتان قرار دارد، مانعی برای چنین توسعه ای است. کنترل سیل بیشتر به نفع هند و بنگلادش است، اما مکان های اجرای این پروژه ها بیشتر در نپال و بوتان است.
    در جنوب شرقی آسیا، مکونگ از شش کشور عبور می کند. باز هم توسعه به دلیل مشکلات سیاسی منطقه متوقف شده است. همانطور که در تنش میان سوریه، رزیم صهیونیستی و اردن بر سر استفاده از رود اردن نشان داده شده است، در آسیای غربی خشک، سیاست های آب بسیار جدی است. اختلاف دیگر، بین عراق و سوریه از یک طرف و بالادست ترکیه از طرف دیگر، مربوط به رودخانه های دجله و فرات است که سرچشمه های آن در ترکیه قرار دارد. ترکیه پیش از این چندین سد از جمله سد آتاتورک بر روی دو رودخانه ساخته بود و از دهه ۱۹۹۰ ساخت دو سد دیگر در فرات ، در Birecik و Kargamış در حال انجام است. عراق و سوریه به شدت مخالف هر دو پروژه بوده اند، زیرا آنها می ترسند که منبع آب کاهش یابد، آنها قادر به کنترل زمان جریان آب نیستند و کیفیت آب کاهش می یابد. همچنین این نگرانی مطرح شد که ممکن است مسائل مربوط به آب منجر به درگیری های مسلحانه در آینده در منطقه شود.
    همانطور که درمنابع معدنی آسیا در قسمت سوم و مجموعه مقالات با موضوع منابع معدنی و ذخایر ثروت در آسیا ملاحظه می کنید، آسیا از نظر ذخایر بسیار ثروتمند می باشد. وجود معادن متعدد از جمله ماده معدنی کربنات کلسیم که در این زمینه شرکت تولیدی پودر سپید دانه از بهترین و با کیفیت ترین معادن سنگ کلوخه کربنات کلسیم در منطقه برای تولید پودر کربنات کلسیم، کربنات کلسیم دانه بندی شده و پودر کربنات کلسیم کوتد بهره می برد.که در منابع معدنی آسیا در قسمت سوم به آن پرداختیم.
    برای ارتباط با مجموعه پودر سپید دانه الیگودرز و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *