زباله های ارزشمند تبدیل لجن حاوی کربنات کلسیم به مواد مفید ساختمانی

تبدیل لجن حاوی کربنات کلسیم به مواد مفید ساختمانی

تبدیل لجن حاوی کربنات کلسیم به مواد مفید ساختمانی یکی ازمطالبی است که به آن میپردازیم. فعالیتهای انسانی روی زمین بیش به مقدار قابل توجهی و در حدود ۲۵۰۰ میلیون تن در سال زباله تولید می کند، از جمله زباله های صنعتی و کشاورزی از جوامع روستایی و شهری. که این زباله ها مشکلات جدی برای محیط زیست، بهداشت و همچنین پر کردن زمین ایجاد می کند. امروزه بتن و آجرها بیشترین استفاده را از مصالح ساخت بشر در جهان دارند. فقط صنعت ساخت و ساز هند سالانه تقریباً ۴۰۰ میلیون تن بتن و مقدار بسیار زیادی آجر نیز مصرف می کند. بنابراین تقاضای بتن، آجر و مواد اولیه مورد نیاز بسیار زیاد است. همان طور که می دانید پودرکربنات کلسیم ماده اولیه و سازنده بسیاری از این مواد اولیه می باشد. این امر باعث افزایش هزینه ها و تقاضای سیمان، هم چنین دانه های ریز و درشت مصالح سازنده آجر می شود. تخریب محیط زیست، مصرف زیاد انرژی و محدودیت های مالی، سازمان های مختلفی را در هند و خارج از کشور مجبور کرده است که دستورالعمل های کیفی مختلفی را برای تولید، تصفیه، استفاده، حمل و نقل، دفع و بازیافت زباله های غیر خطرناک و خطرناک توصیه کنند. در طرف دیگر به دلیل رشد زیاد جمعیت در سالهای اخیر، تقاضای زیادی برای ساخت و ساز وجود دارد و در نتیجه فشار برای استفاده از منابع طبیعی افزایش می یابد که باعث کمبود شدید آنها می شود. به دلیل استفاده بیش از حد از خاک سطحی در ساخت آجر، مشکل زیست محیطی وجود دارد. مواد طبیعی در طبیعت تمام شده، کم کم به تدریج کاهش می یابد. همچنین، هزینه استخراج مواد طبیعی با کیفیت خوب در حال افزایش است. با نگرانی در مورد این، دانشمندان به دنبال مواد جایگزین برای ساخت و ساز هستند و مواد زائد صنعتی یکی از این دسته راه حل ها است. اگر بتوان از این مواد به طور مناسب در ساخت و ساز استفاده کرد، می توان تا حدودی از آلودگی و مشکلات دفع آن کاسته شود. اکنون یافتن یک راه حل اجتماعی، فنی و اقتصادی، سازگار با محیط زیست برای حفظ محیطی تمیزتر و سبز، یک نگرانی جهانی است. در سالهای اخیر، استفاده از زباله های جامد چالشی برای مهندسان عمران و محیط زیست برای استفاده از مواد سیمانی تولید شده با هزینه مناسب  و با کمترین تأثیر محیطی است. برخی از محققان با موفقیت زباله های صنعتی مانند سرباره کوره بلند، خاکستر بادی و غیره را آزمایش و استفاده کردند که مزایایی مانند صرفه جویی بالقوه در منابع طبیعی و انرژی، کاهش تأثیر انتشار CO2 و استفاده مجدد از زباله ها را به همراه دارد. در این صورت از زباله هایی که در محل دفن زباله استفاده می شود و ممکن است به یک برنامه مدیریت پسماند نیاز داشته باشد نیاز داریم. سیستم های صنعتی سیستم های خطی هستند که مواد اولیه را می گیرند و محصولات و ضایعات را می دهند. در تلاش برای به حداقل رساندن تأثیر منفی بر محیط، صنایع به طور سنتی در حال جمع آوری و تصفیه پسماند قبل از دفع هستند. این رویکرد یعنی رویکرد انتهای لوله، برای زباله ها منجر به حذف آلاینده ها از یک محیط و قرار دادن در محیط دیگر به جای پایان دادن به چرخه زباله شده است، که منجر به هدر رفتن بی رویه منابع می شود. اثبات شده است که مدیریت بیشتر پسماند با این روش باری بر دوش صنعت است.

زباله های ارزشمند تبدیل لجن حاوی کربنات کلسیم به مواد مفید ساختمانی

در این باره نقش بسیار پررنگ استفاده از کربنات کلسیم به صورتهای مختلف کلوخه کربنات کلسیم، کربنات کلسیم دانه بندی شده، پودر کربنات کلسیم و پودر کربنات کلسیم کوتد در صنعت و صنایع مختلف بر کسی پوشیده نیست. اغلب کارخانجات صنعتی پس از مرحله تولید و دفع زباله ها و لجن های دورریز به فکر بازیافت کربنات کلسیم به مواد مفید ساختمانی موجود در لجن دورریز خود افتاده اند. روش های مختلفی برای بازیافت کربنات کلسیم موجود در لجن طی سالیان اخیر پیشنهاد گردیده است.

بزرگی محدودیت های مرتبط با رویکرد انتهای لوله اخیراً صنایع را مجبور کرده است تا این رویکرد را به طور انتقادی بررسی کنند و یک رویکرد جایگزین برای مدیریت پسماند اتخاذ کنند. در مورد بازیافت زباله های حاوی کربنات کلسیم نیز این امر صدق می کند. رویکرد مدیریت پسماند منجر به فناوری و فرآیندهای دوستدار محیط زیست می شود. این روش هر دو روش کاهش زباله و رویکرد درمان انتهای لوله را ادغام می کند. در هند سالانه حدود ۱۰۰۰ میلیون تن زباله جامد به عنوان محصولات جانبی در طی فرآیندهای صنعتی، معدنی، شهری، کشاورزی و سایر فرآورده ها تولید می شود. از این مقدار حدود ۳۰۰ میلیون تن مواد زائد غیر آلی غیر خطرناک و خطرناک است. صنعتی شدن در هند بدون شک به رشد اقتصادی کشور ما کمک کرده است اما در عین حال چندین برابر مشکل آلودگی را نیز افزایش می دهد. حفاظت از محیط زیست یک مسئولیت مسلم صنعتی است و رقابت در بازار اقدامات پیشگیرانه و مشخصی را از صنعت برای حفظ محیط زیست طلب کرده است. این تقاضا باعث به حداقل رساندن تأثیرات زیست محیطی از طریق استفاده از فن آوری های پاک می شود که تولید زباله را به حداقل می رساند و استفاده مجدد را به حداکثر می رساند. استفاده از چنین فناوری هایی منجر به استفاده از پسماندها، صرفه جویی در انرژی و سایر سودها می شود. مطالعات زیادی برای استفاده از این زباله ها به خصوص خواص زباله ها به عنوان مصالح ساختمانی انجام شده است. برای ایجاد محیط پایدار و تأمین تقاضای مواد ساختمانی، یافتن ارتباط بین صنایع تولیدکننده زباله و صنعت ساخت و ساز بسیار مهم است. بخش صنعت خمیر دندان ما در حال حاضر با مشکلات دفع ایمن مواد زائد جامد روبرو است. خاصیت زباله های صنعت خمیر دندان این است که به وفور حاوی کربنات کلسیم است و توجه مهندسان عمران را به خود جلب می کند. نویسنده یک فناوری برای استفاده از زباله های صنعت خمیر دندان به عنوان جایگزینی برای مواد بکر و محصولات ساختمانی ایجاد کرده است. با تولید مقداری از این لجن، می توان آجرهای سفالی، بتن و قیر درجه سخت را با کیفیت مناسب تولید کرد، بنابراین مسئله دفع زباله و تولید مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست با هزینه بسیار پایین ممکن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *