تکه های سنگ کربنات کلسیم در آسیا

جزایر تنوع زیستی در آسیا در معرض تهدید معادن

تکه های سنگ کربنات کلسیم در آسیا،محققان یک روش علمی برای اولویت بندی حفاظت از پهنه های سنگ آهک و مواد زائد غنی از نظر زیست شناختی که در جنوب شرقی آسیا و سایر مناطق جهان یافت می شود، ابداع کرده اند. یافته ها قابل توجه است زیرا این پهنه ها میلیون ها سال پیش توسط زندگی دریا شکل گرفته است و به طور فزاینده ای توسط صنایع توسعه یافته دیگر تهدید می شود.با استفاده از داده های ۴۳ پهنه کربنات کلسیم در سراسر شبه جزیره مالزی و صباح، نویسندگان تحت هدایت روبن کلمنتس از WWF-Malaysia  گزارش دادند که پهنه های بزرگتر تعداد بیشتری حلزون بومی را پشتیبانی می کنند – یک پروکسی منحصر به فرد بیولوژیکی در میان گونه های دیگر – آنها را برای حفاظت از اولویت قرار می دهد.

کلمنتس، مدیر حفاظت از گونه های WWF-Malaysia می گوید: مناطق بزرگتر دارای تنوع زیستگاهی بیشتری هستند، که به آنها امکان می دهد تعداد بیشتری از گونه های منحصر به فرد را پشتیبانی کنند.پهنه های کربنات کلسیم بزرگ و بکر در بائو، ساراواک، مالزی (بالا)، یک پهنه بزرگ نیمه سنگری در دره کینتا موجود هستند.تکه های سنگ کربنات کلسیم در آسیا، با داشتن زیستگاه های گوناگون از جمله فروچاله ها، غارها، صخره ها و رودخانه های زیر زمینی و جدا شدن از مناطق دیگر دفع شده توسط مناطق دشت، از اندمیسم بالا در میان حشرات، حلزون ها، ماهی ها، گیاهان، خفاش ها و سایر پستانداران کوچک پشتیبانی می کنند. حیواناتی که در این پهنه های زیستی سنگ دانه بندی کربنات کلسیم زندگی می کنند، خدمات مهمی از جمله کنترل آفات، گرده افشانی و منبع درآمد پایدار را به انسان ارائه می دهند (لانه های سوئیفت که برای آشیانه پرندگان استفاده می شود، یکی از غذاهای خوشمزه چینی است که در غارهای کربنات کلسیم یافت می شود).

تکه های سنگ کربنات کلسیم در آسیا

اما این پهنه های بخصوص از طریق استخراج سیمان و مرمر به طور فزاینده ای در معرض تهدید قرار دارند. یک مطالعه قبلی توسط Clements نشان داد که معادن سنگ کربنات کلسیم سالانه ۵٫۷ درصد در آسیای جنوب شرقی در حال کاهش هستند – بالاترین میزان در جهان برای رونق ساخت و ساز منطقه این تخریب ها صورت می پذیرد. تنوع زیستی پهنه های کربنات کلسیم، به ویژه در میان حیواناتی که برای تغذیه به مناطق اطراف می روند، همچنین در معرض خطر تخریب اکوسیستم های مجاور است، که اغلب توسط چوب بران یا کشاورزی انجام می شود.کلمنتس می گوید که مطالعه جدیدی که در شماره نوامبر ژورنال Biological Conservation منتشر شده است، به تعیین اولویت های حفاظت از این پهنه های کربنات کلسیم کمک خواهد کرد.دسته عظیمی از خفاش ها در تونل ها و چاه های بزرگ پهنه ها در پارک ملی گونونگ مولو، ساراواک، مالزی زندگی می کنند.

وی گفت: “محافظت از پهنه ها عمدتاً موردی بوده و معمولاً به دلیل قرار گرفتن در داخل پارک های ایالتی و ملی یا در صورت داشتن نوعی ارزش زیبایی شناختی یا فرهنگی، در امان می مانند.” “به عنوان مثال با تمرکز بر شبه جزیره مالزی، نتایج ما نشان می دهد که اگر می خواهیم حفاظت از گونه های بومی را به حداکثر برسانیم، باید پهنه های کربنات کلسیم بزرگتری را در دو طرف رشته کوه Titiwangsa  از دستور کار صنایع کنار بگذاریم. محافظت از پهنه های کربنات کلسیم در یک طرف رشته کوه کافی نیست. “کلمنتس می گوید: “با یافته های ما، ما امیدواریم که دولت ها در مورد صدور امتیاز استخراج برای پهنه های کربنات کلسیم بزرگتر تجدیدنظر کنند زیرا از نظر بیولوژیکی اهمیت بسیار زیادی دارند”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *