کاربرد کربنات کلسیم در دارو

چرا کربنات کلسیم در دارو تجویز می شود؟

کربنات کلسیم یک مکمل رژیم غذایی است که وقتی مقدار کلسیم مصرف شده در رژیم غذایی کافی نیست استفاده می شود. کلسیم برای بدن برای استخوانهای سالم، عضلات، سیستم عصبی و قلب مورد نیاز بدن است. از کاربرد کربنات کلسیم همچنین به عنوان یک آنتی اسید برای تسکین سوزش سر دل، و برای سوء اسید معده ناراحت کننده اشاره کرد. با نسخه یا بدون نسخه در دسترس است.کربنات کلسیم دارو گاهی اوقات برای سایر موارد نیز تجویز می شود. در این مورد از دکتر و یا داروساز خود برای اطلاعات بیشتر بپرسید.

کربنات کلسیم دردارو چگونه باید استفاده شود؟

کربنات کلسیم در دارو به عنوان یک قرص، قرص جویدنی، کپسول و مایع تهیه می شود که از طریق دهان مصرف می شود. معمولاً روزانه سه یا چهار بار مصرف می شود. دستورالعمل های موجود در برچسب نسخه یا بسته بندی خود را با دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید قسمت هایی را که نمی فهمید توضیح دهد. کربنات کلسیم در دارو را دقیقاً مطابق دستورالعمل مصرف کنید بیشتر یا کمتر از آن و یا بیشتر از حد تجویز پزشک مصرف نکنید. هنگام استفاده از این دارو به عنوان مکمل رژیم غذایی، آن را همراه با غذا مصرف کنید.

قرصهای جویدنی قبل از بلع باید کاملاً جویده شوند. آنها را کامل قورت ندهید. بعد از مصرف قرص یا کپسول معمولی یا جویدنی، یک لیوان آب کامل بنوشید. برخی از اشکال کربنات کلسیم در دارو باید قبل از استفاده به خوبی تکان داده شوند.بیش از ۲ هفته کربنات کلسیم را به عنوان آنتی اسید مصرف نکنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید.

کاربرد کربنات کلسیم در دارو

چه اقدامات احتیاطی ویژه ای باید رعایت شود؟

قبل از مصرف کربنات کلسیم، در صورت حساسیت به کربنات کلسیم در دارو یا سایر داروهای دیگر به پزشک و داروساز خود بگویید.به پزشک و داروساز خود بگویید چه داروهای تجویز شده و غیر نسخه ای را مصرف می کنید، به خصوص دیگوکسین (لانوکسین)، اتیدرونات (Didronel)، فنیتوئین (دیلانتین) ، تتراسایکلین (سومایسین) و ویتامین ها.بعد از ۱-۲ ساعت از مصرف داروهای دیگر، کربنات کلسیم در دارو را مصرف نکنید. کلسیم ممکن است اثر داروی دیگر را کاهش دهد.در صورت ابتلا به بیماری کلیوی یا معده ، به پزشک خود بگویید. و در صورت بارداری به پزشک خود بگویید که قصد بارداری دارید یا شیر می دهید. اگر در حین مصرف کربنات کلسیم باردار هستید، با پزشک خود تماس بگیرید.

در صورت فراموش کردن یک دوز کربنات کلسیم دارو چه کاری باید انجام دهم؟

اگر در یک برنامه منظم از کربنات کلسیم در دارو استفاده می کنید، به محض یادآوری آن مقدار دوز مصرفی را مصرف کنید. با این حال، اگر تقریباً زمان مصرف دوز بعدی است، دوز از دست رفته را مصرف نکنید و برنامه دوز منظم خود را ادامه دهید. برای جبران یک دوز، ۲ دوز مصرف نکنید.

کربنات کلسیم در دارو چه عوارض جانبی دارد؟

کربنات کلسیم در دارو ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. در صورت بروز هر یک از این علائم شدید به پزشک خود بگویید:

  • ناراحتی معده
  • استفراغ
  • دل درد
  • یبوست
  • خشکی دهان
  • افزایش ادرار
  • از دست دادن اشتها

نحوه ی نگهداری کربنات کلسیم در دارو

کربنات کلسیم در دارو را در ظرفی که داخل آن قرار گرفته است، محکم بسته و دور از دسترس کودکان نگه دارید. آن را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت اضافی (نه در حمام) نگهداری کنید.برای اطمینان از اینکه حیوانات اهلی، کودکان و سایر افراد نتوانند این دارو را مصرف کنند، باید دور از دسترس همگانی باشد. با این وجود، نباید این دارو را داخل فاضلاب بریزید. در عوض، بهترین راه برای دفع داروهای خود از طریق برنامه برگشت به داروخانه است. با داروساز خود صحبت کنید یا با بخش محلی بازیافت زباله / بازیافت خود تماس بگیرید تا در مورد برنامه های برگشت دارو در جامعه خود مطلع شوید.

مهم است که تمام داروها دور از در دسترس کودکان نگه داشته شود زیرا بسیاری از ظروف (مانند قرص های هفتگی و موارد مربوط به قطره چشم، کرم ها، لکه برها و موارد استنشاقی) را کودکان خردسال می توانند به راحتی آنها باز کنند. برای محافظت از کودکان خردسال در برابر مسمومیت ها، همیشه درب ظروف دارویی را به صورت صحیح بسته و بلافاصله دارو را در مکانی امن قرار دهید – حتی الامکان مکانی بالادست و دور باشد و دور از چشم و دسترس آنها باشد.در صورت مصرف بیش از حد با شماره تلفن اورزانس تماس بگیرید

چه اطلاعات دیگری را باید بدانیم؟

اگر کربنات کلسیم در داروبرای شما تجویز شده است، تمامی جزییات مصرف و نگهداری و … را با پزشک خود هماهنگ کنید. اجازه ندهید که شخص دیگری داروی شما را مصرف کند.این مهم است که لیستی کتبی از تمام داروهای تجویز شده و بدون نسخه که مصرف می کنید، و همچنین محصولات دیگری مانند ویتامین ها، مواد معدنی یا سایر مکمل های غذایی را داشته باشید. شما باید هر بار که به پزشک مراجعه می کنید یا در بیمارستان بستری می شوید این لیست را با خود همراه کنید. همچنین در صورت بروز شرایط اضطراری اطلاعات شخصی خود را همراه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *